След паузата за националните отбори първенството на България се подновява. Витоша Бистрица приема Славия в първи мач от 16-ия кръг в родната Първа лига. Срещата е в петък, 23-и ноември, от 17:30 часа, като ще можете да я гледате по DIEMA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.

Интересен факт е, че в досегашните си 15 мача със софийски отбори, откакто е член на елита, Витоша е спечелил най-много точки срещу Славия – 5. Общият баланс между двата тима от столицата е 2 победи, 4 равенства и 9 загуби.

Контузен за „бистришките тигри” е Християн Василев, а Радко Мутафчийски се връща сред титулярите. По време на паузата за националите отборът спечели срещу Струмска слава с 2:1 в контролна среща.

Извън групата за Славия за дуела ще остане Димитър Велковски, а възстановен при „белите” е Сашо Александров. Бранителят Павел Виданов подписа договор със столичани, като очаква дебюта си в Славия, който е в серия от четири поредни мача без успех.

Тимът от Овча Купел потвърди, че зимната подготовка ще се проведе в Турция, а клубове от Русия искат Галин Иванов и Андреа Христов.