Старши треньорът на Витоша Бистрица Росен Кирилов призна за облекчението, което властва в отбора след първата пролетна победа – 1:0 над Берое в Стара Загора. Бившият български национал похвали своите футболисти, че са се справили с овладяването на силните страни в играта на Берое.

Преди днес Витоша за последно бе побеждавал в елита на 6 декември, а тази серия от неприятни резултати определено тежеше на „бистришките тигри”.

„Мисля, че бяхме много организирани в защита. Затворихме техните силни зони, бързите им халф-бекове. Знаехме, че ще опитат да вкарат топката в междинните зони между халфовете и защитниците. И външните им халфове там влизат, и Камбуров там влиза. Те вкарват много голове през фланговете. Овладяхме този момент. Мисля, че успяхме да се справим”, коментира Кирилов.

„Всички отбори имат трудности, когато противникът играе с високо стоящи бекове, а външните халфове влизат навътре. Мисля, че горе-долу нашите момчета се справиха.”

„Успяхме да атакуваме успешно. Това беше идеята – бърз преход, бързи контраатаки. Знаехме, че ще имаме пространство. Знаехме, че централните им защитници не са от най-повратливите.”

„Последните ни мачове преди Нова година играхме силно. Сега в началото през пролетта – също. Срещу Етър отново изиграхме силен мач и не победихме. Беше крайно време да победим.”

„Тепърва почват много тежки мачове. Във всеки от тях трябва да сме на предела на качествата и на възможностите си. Не трябва да има никакво отпускане. Всеки мач оттук нататък е като финал. Всеки път опитваме да играем максимално добре. В последните срещи ни се получава”, добави Кирилов.

Витоша Бистрица заема 11-ото място с 25 точки, като се намира на 5 зад 10-ия Ботев Враца.