Старши треньорът на Витоша Бистрица Росен Кирилов подчерта позитивните и негативните черти в представянето на своя тим, който падна с 2:5 от Ботев Враца в 30-ия кръг на Първа лига. Наставникът заяви, че го чака работа по манталитета на своите момчета.

„Просто не успяхме да задържим нивото от предишните мачове. В предни два не ни вкараха гол. Днес получихме доста. Мачът не ни тръгна – можеше и ние да поведем в резултата, Гъргоров имаше 100-процентово положение. Направихме много грешки в защита, а Ботев бяха много ефективни – с 3 удара постигнаха 3 гола. Ние пък върнахме един гол и имахме още едно положение”, коментира Кирилов пред NOVA SPORT.

„През второто полувреме стигнахме до 2 греди, спокойно можеше да е 4:4. Ботев Враца е един много агресивен отбор. Там спечелиха мача. По-бързи, по-мотивирани изглеждаха. В атака направиха много класни изпълнения.”

„Идеята ни беше днешния мач да го спечелим. После и следващия с Верея. До края да печелим за увереност за играчите. Просто малшанс, макар и да не го обичам това понятие. Късмет и малшанс – когато си уверен и вярваш, че можеш, такова нещо. Дори и при 2:4 можеше да изравним резултата, но за пореден път Ботев Враца ни надиграха по всички показатели, най-вече в агресивността.”

„Създадохме много положения, вкарахме 2 гола, но в защита изобщо не изглеждахме добре. Допуснахме лесни голове, губехме единоборствата. Ботев Враца през първото полувреме вкара всичките си голове заради печеленото на втората топка. Правеха много хубави контраатаки.”

„Искам отборът да показва постоянство. Не може преди една седмица да си надиграл тотално Етър, един от добрите отбори в Първа лига, а сега вместо да затвърдиш добрите впечатления, отиваме в другата крайност. Дано променим този манталитет”, допълни Кирилов.