Наставникът на Витоша Бистрица Росен Кирилов не беше особено щастлив след поражението 0:3 от Локомотив Пловдив в последния кръг от редовния сезон 2018/2019 в Първа лига. Оттук нататък специалистът насочи цялото внимание на своите играчи към скъсяването на дистанцията до Ботев Враца в плейофната група от втората осмица.

„Не е реален резултатът, защото първото полувреме играхме доста добре, имахме остри контраатаки дори след изгонването. На това тежко време е трудно да се издържи. После загубихме концентрация. Вторият и третият гол не ги коментирам, защото бяха абсолютен подарък”, каза Кирилов.

„Гонят ни човек толкова рано в ситуация, която на пръв поглед не ми се струва червен картон. Той опита да играе с топката, игра рамо в рамо. За мен не е червен картон. Трябва обаче пак да погледна ситуацията.”

„Трудно можем да коментираме. Момчетата се бориха, поздравих ги. Толкова рано да ти изгонят човек срещу тим като Локомотив Пловдив – става много трудно. Вторият и третият гол се получиха в края на мача, когато играчите започнаха да се изморяват.”

„Основният ни конкурент е Ботев Враца. Днес не успяхме да скъсим преднината им, но остават 2 директни двубоя. Ще направим всичко възможно да се борим за второто място”, допълни Росен Кирилов.