Наставникът на Витоша Бистрица Росен Кирилов беше разочарован от загубата с 0:1 от Дунав Русе, която означава, че неговият тим ще трябва да играе бараж за оцеляване в елита срещу втория от Втора лига. Кирилов отчете, че в реванша срещу „драконите” неговите момчета са били сковани от напрежението заради големия залог на срещата.

„Просто трудно играем срещу отбор, който се затваря. Дунав се затвориха на 5-4-1 и успяха на контраатака да ни отбележат в 16-ата минута гол. Много трудно играем срещу агресивни отбори, които играят по-затворено. Не можем да намерим път към вратата”, коментира Кирилов.

„Този мач се явяваше финален, трябваше да го изиграем със сърце. За съжаление не се получи. Смятам, че футболистите не издържаха на напрежението. Срещу големите отбори съм виждал нашата агресия явно защото тогава няма какво да губим. Днес имаше какво да губим.”

„Дунав рано отбелязаха гол и после се затвориха в 5-4-1. Това е едно от най-сериозните затваряния във футбола. Грешката ни беше, че опитвахме да играем през центъра. Такъв съперник се надвива с игра по фланговете, но ние нямаме типичният таран, който да скочи и да вземе топката. Ръстово също ни превъзхождаха.”

„За мен основно не издържахме на напрежението. Беше ясно, че ако победим имаме равни шансове наред със Септември да останем без бараж.”

„Предпочитания за съперник от Втора лига? Нямаме такива. Там са Монтана и ЦСКА 1948. Ще ходим да ги наблюдаваме. Нашият бараж срещу втория от Втора лига е на 30 май. Имаме достатъчно време за наблюдение”, допълни Кирилов.