Плеймейкърът на Витоша Бистрица Емил Гъргоров беше наказан заради „брутално поведение” от Дисциплинарната комисия към. Българския футболен съюз. Това значи, че 38-годишният ветеран няма да бъде на разположение за старши треньора Росен Кирилов за плейаута срещу втория от Втора лига.

Гъргоров бе един от дейните участници в мелето, което се заформи в последните минути от реванша между Витоша и Дунав в Бистрица. Той тръгна да търси сметка на Светослав Ковачев от „драконите”, който блъсна без топка и при спряна игра Кристиян Кочилов. Опитният Гъргоров се подаде на емоциите и когато приближи заплашително 21-годишния Ковачев, безцеремонно го стисна за носа.

„По сезиране на Комисия „Етика и феърплей“ за брутално поведение, на основание чл. 22, ал. 1, б. З, колонка 4 и във връзка с чл.22, ал.6 от ДП /2018/2019/ – ДК наказва Емил Гъргоров – състезател на ФК „Витоша“ гр. Бистрица със спиране на състезателни права за 1 среща и с глоба в размер на 500 лева”, гласи решението на ДК.

Все още не е ясно кой ще бъде съперникът на Витоша от Втора лига за срещата, която по програма трябва да се играе на 30 май. Към момента Монтана заема второто място с 57 точки, а третият Арда Кърджали и четвъртият ЦСКА 1948 имат по 56 при оставащи 2 кръга до края.

Светослав Ковачев

източник: Нова Броудкастинг Груп

В същото време стана ясно, че сметките на Светослав Ковачев при въпросната ситуация излязоха криви. Младият играч, който е под наем в Дунав от Лудогорец, беше подучен от треньорския щаб на русенци в хода на мача да си изкара втори жълт картон, след като полученият по-рано бе негов 9-и от началото на сезона, т.е. щеше да донесе автоматична санкция от 2 срещи (двата плейофа за 11-ото място срещу Септември София). При отстраняване от игра за два официални предупреждения Ковачев щеше да бъде наказан само за 1 среща.

Блъскането срещу Кочилов при спряна игра обаче донесе на младока директен червен картон и така всъщност той се каза наказан за 3 срещи (2 мача заради 9-те жълти картона плюс още една за изгонването). На практика може да се каже, че сезонът за Ковачев приключи, тъй като ако Дунав загуби прекия сблъсък срещу Септември и отиде да играе плейаут срещу третия от Втора лига, футболистът ще бъде наказан и за тази среща. Отделно от това Ковачев има да плати и глоба в размер на 1300 лева.