Отборът на Дунав Витоша приема Витоша Бистрица в първи мач от плейофната схема за спасение на родната Първа лига. Вече срещите навлизат в решителната фаза за определяне на крайните места в шампионата, както и отборите, които изпадат, а именно двата тима са замесени в борбата за оцеляване в Първа лига.

Тези съперници играха на баражите и през миналата година, когато Дунав победи Витоша и в двете срещи – 1:0 (в Бистрица), 3:1 (в Русе).

И сега положителните вести са на страната на русенския отбор, който неизменно се разписва в шестте си срещи с Витоша на ниво Първа лига. А ако и сега го стори, ще има огромен шанс за крайната победа.

Първата загуба за "драконите" през 2019-а година у дома дойде от Славия на 3-и май с 0:1, като до този момент тимът на Людмил Киров имаше 2 победи и три хикса в Русе. И сега се надява да продължи добрата си форма пред собствена публика.

Витоша пък е отборът от полуфиналистите за определяне на местата от 11-о до 14-о с най-добър точков актив, като досега в 32 кръга има 34 точки, следван от Септември с 33.

Какво ще предложи тази битка и кой ще вземе превес преди ответния сблъсък, можете да разберете от 19:30 часа в ефира на DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата ни PLAY DIEMA XTRA. За вас ще го следим и минута по минута на GONG.BG, а ще можете да го слушате и на честотите на Дарик радио.