Спортно-техническата комисия към Българския футболен съюз официално констатира едностранното прекратяване на договора между Витоша Бистрица и крилото Анти Рения. Контрактът бе анулиран по желание на клуба от елита, а като причина бе посочено неявяване на работа.

25-годишния албански футболист не е играл за "бистришките тигри" от септември месец насам. Той пострада лошо при гостуването срещу Черно море, като удари рамото си, а естеството на травмата наложи оперативна намеса. В началото на октомври Рения се подложи на хирургическа интервенция, която го извади от сметките до края на календарната 2018-а година.

Все още няма подробности какво точно е довело до искането на Витоша за прекратяване на споразумението по конкретно посочения повод, но е факт, че аргументите на бистричани са били приети от СТК. Припомняме, че ден след началото на зимната подготовка (8 януари) старши треньорът Росен Кирилов заяви, че не очаква да има промени в наличния състав. "За пролетта трябва да работим върху всички детайли от играта, за да изглеждаме по-добре и най-важното, да сме постоянни в представянето си. Нашата политика е да работим с тези хора, защото смятаме, че те имат още по-голям потенциал. И този потенциал ние трябва да го разгърнем", каза тогава бившият централен защитник.

Иначе СТК също така констатира раздялата на цели седмина играчи със затруднения във финансово отношение тим на Верея.

Пълния текст на решенията, които СТК взе на 16 януари, вижте по-долу:

Спортно-техническата комисия констатира прекратяване на трудовите договори без предизвестие за неплатени месечни възнаграждения от футболните клубове на следните футболисти:

- Милен Кирчев Танев с ФК "Верея" Стара Загора - считано от 14.01.2019 година
- Андрей Киофу с ФК "Верея" Стара Загора - считано от 10.01.2019 година
- Богомил Йорданов Цинцарски с ФК "Верея" Стара Загора - считано от 09.01.2019 година
- Георги Николов Георгиев с ФК "Верея" Стара Загора - считано от 09.01.2019 година
- Елиаш Алвеш Да Силва с ФК "Верея" Стара Загора - считано от 09.01.2019 година
- Здравко Илиев Запрянов с ФК "Верея" Стара Загора - считано от 09.01.2019 година
- Симеон Красимиров Мечев с ФК "Верея" Стара Загора - считано от 09.01.2019 година
- Петър Илиев Христов с ОФК "Пирин" Благоевград - считано от 13.12.2018 година

СТК констатира едностранно прекратяване от ФК "Витоша" Бистрица на трудовия договор на състезателя по футбол Анти Виктор Рения поради неявяване на работа.
Заинтересованите страни може да подадат молба за вида на причината за предсрочно прекратяване на договора до Комисията за договорната стабилност при БФС в срок до 30 дни от предсрочното прекратяване на договора съгласно чл. 38, ал.6 от Правилника за договорите и трансферите на футболистите в системата на БФС.
Поради извършване на неотложни ремонтни дейности на стадион Енергетик гр. Гълъбово, ФК "Ботев" Гълъбово ще играе домакинските си срещи от пролетния дял от сезон 2018/2019 г на Втора лига на стадион "Трейс Арена" - Стара Загора.