Славия победи Витоша Бистрица с 2:1 в двубой от 30-ия кръг на Първа лига, втора осмица, група А. Головете за успеха дойдоха от Ивайло Димитров в 12-ата минута и Галин Иванов в 53-ата минута, за домакините Орлин Старокин реализира в 83-ата минута. Така и след 30-ия си мач в Първа лига, тимът от Бистрица не спечели победа. 

Славия откри резултата в 12-ата минута, когато Ивайло Димитров се разписа. Попадението беше дискусионно, тъй като останаха съмнения кой игра с топката преди тя да отиде в голмайстора, или от Галин Иванов или от Орлин Старокин. Страничния съдия не вдигна флага.

В 3-ата минута на двубоя домакините имаха претенции за дузпа, но такава не беше отсъдена.

"Белите" имаха контрол над събитията през тези първи 45 минути, но нямаха много чисти голови положения.

През втората част в 53-ата минута Галин Иванов направи резултата 2:0, след като Георги Ангелов сбърка, топката попадна в Иванов и той от няколко метра удвои. В следващите минути отново "белите" бяха по-активни на терена, а въпреки направените смени от страна на Костадин Ангелов това не даде необходимия резултат.

Все пак в 83-ата минута с отличен удар Старокин върна Витоша в мача, след като се възползва от добър пас на Котев, изпревари Цветанов и прониза мрежата на Петков. Минута по-рано Котев стреля опасно, но вратарят на Славия Георги Петков отрази удара с една ръка.

До края на двубоя момчетата на Загорчич съумяха да запазят преднината си и отново заемат първата позиция в групата с актив от 40 точки, а Витоша е последен с 9 точки. Така след това поражение Витоша изравни рекорда на Черноморец Бургас-София от 30 мача без успех в първенството.

Съставите на двата отбора:

Витоша Бистрица: Георгиев, Гочев, Гьонов, Мутафчийски, Цанков, Ангелов, Старокин, Пеев, Котев, Христов, Лазаров

Славия: Петков, Христов, Иванов, Димитров, Минчев, Стефан Велков, Велев, Костадин Велков, Чунчуков, Карабельов, Омар Абуд

Съдия: Костадин Гаджалов