В последния ден от трансферния прозорец у нас ръководството на Витоша Бистрица договори двама нови футболисти. Контракт с „тигрите“ подписаха защитникът Михаил Милчев и халфът Иван Вълчанов. Бранителят доскоро бе част от селекцията на Ботев Враца, а полузащитникът – на Етър. Двамата вече тренират с бистричани и почти сигурно ще бъдат на линия за следващия двубой на тима в елита. 

По ирония на съдбата първият мач на Милчев като част от Витоша Бистрица ще бъде именно срещу доскорошния му клуб от стадион „Христо Ботев“. „Тигрите“ приемат врачани този петък, от 17,30 часа, в Бистрица в първи двубой от осмия кръг на Първа професионална лига. 

Михаил Милчев има богат опит по терените у нас, натрупан с екипите на Ботев Криводол, Спартак Плевен, Славия и Дунав Русе. 30-годишният защитник бе основен стълб в отбраната на русенци преди две години, когато записаха историческо четвърто място в крайното класиране и последвало участие в евротурнирите. На сметката си Милчев има 69 мача и 1 гол в елита на България. 

Вълчанов пък, който се раздели миналата седмица с „болярите“, е играл за Чавдар Етрополе, Монтана, Любимец, Славия, Черно море, Нефтохимик и Септември. В началото на своята кариера атакуващият полузащитник има и кратък престой в италианския Новара. Бившият младежки национал на България има 119 мача и 13 гола в майсторската ни група.