Витоша Бистрица стигна до пълен обрат, побеждавайки гостуващия Септември с 2:1 в първи мач от десетия кръг на родната Първа лига. Гостите излязоха напред в резултата в 13-ата минута, но след два гола през втората част – първият на Иван Вълчанов в 75-ата, а вторият на Ивайло Лазаров в 89-ата, то Витоша записа четвърта победа в Първа лига. Пропадането на Септември София продължава с пълна сила, като това е осма загуба за хората на Николай Митов. Септември се намира на предпоследното 13-о място с 4 точки, докато Витоша е седми с 13 пункта.

Любопитен факт е, че това е втора поредна загуба за Септември, след като повежда в резултата, но впоследствие губи срещата. Предният двубой бе загубен от Локомотив Пловдив с 1:3.

Тук следихме, специално за вас, срещата минута по минута.

FT
ФК Витоша Бистрица ФК Витоша Бистрица
Септември София Септември София
2
1

крайно класиране

# Отбор Играч Точки
1. Лудогорец Ивайло Лазаров 46.34%
2. Лудогорец Иван Вълчанов 19.51%
2. Лудогорец Борис Галчев 19.51%
3. Лудогорец Янко Георгиев 12.2%
4. Лудогорец Християн Василев 2.44%
5. Лудогорец Тодор Гочев 0%
5. Лудогорец Кристиян Узунов 0%
5. Лудогорец Георги Амзин 0%
5. Лудогорец Даниел Кутев 0%
5. Лудогорец Петко Ценков 0%
5. Лудогорец Георги Купенов 0%
5. Лудогорец Григор Долапчиев 0%
5. Лудогорец Михаил Милчев 0%
5. Лудогорец Александру Бенга 0%
5. Лудогорец Александър Георгиев 0%
5. Лудогорец Асен Георгиев 0%
5. Лудогорец Васил Добрев 0%
5. Лудогорец Иван Стоянов 0%
5. Лудогорец Ишмаел Байду 0%
5. Лудогорец Аласан Диаби 0%
5. Лудогорец Меледже Омнебес 0%
5. Лудогорец Фабиано Алвеш 0%
5. Лудогорец Крис Гади 0%
5. Лудогорец Стефан Христов 0%
5. Лудогорец Иван Тилев 0%
5. Лудогорец Четин Садула 0%
5. Лудогорец Мирослав Будинов 0%
5. Лудогорец Венцислав Бонев 0%

Мачът можехте да гледате на живо по DIEMA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.

Първото полувреме започна в духа на предпазливостта от двата тима, като нито Витоша, нито Септември се опитваха да нападат масирано. Първият удар в срещата дойде в осмата минута, но Ивайло Лазаров стреля неточно.

Пет по-късно зрителите на стадиона в Бистрица станаха свидетели на едно марково изпълнение от капитана на Септември Борис Галчев. Бившият футболист на ЦСКА пое топката и стреля от средна дистанция с много мощ. Тя премина над ръцете на Християн Василев и помощта на горната греда топката спря във вратата на Витоша – 1:0 за Септември.

Последва организиране в играта на Витоша, като хората на Росен Кирилов опитаха да придобият контрола върху срещата и донякъде им се получи.

В 32-ата минута Ивайло Лазаров бе плашещо близо до изравняване на резултата, но ударът му премина далеч над напречната греда. Топката бе центриран от свободен удар към капитана Георги Амзин. Той пропусна да засече, а тя се озова на дузпата в Лазаров, който стреля, но неточно.

Така се стигна в рамките на шест минути, между 38-ата и 44-ата, когато Матеу Аласан Диаби успя да си изкара два жълти картона и да напусне терена. По-лошото за него бе, че при втория той игра с ръка в наказателното поле на своите, а реферът Станислав Ставров посочи бялата точка. Зад топката застана Долапчиев, чийто удар бе в средата, но Янко Георгиев изчисти топката с крак.

Логично втората част стартира с много воля от Витоша, който се втурна да търси пълен обрат, който в крайна сметка се получи. Септември от своя страна пък се прибра дълбоко, опитвайки да брани своята преднина, като на първо четене се виждаше, че тактиката на Николай Митов ще сработи.

Така се стигна до 75-ата минута, когато Иван Вълчанов бе намерен след центриране на резервата Четин Садула и отблизо порази вратата на Янко Георгиев, за да изравни резултата в Бистрица - 1:1. Натискът на Витоша продължи с пълни темпове, а той даде краен резултат в 89-ата минута. Фабиано извърши нарушение на дъгата на наказателното поле, а зад топката застана Ивайло Лазаров. Халфът се нагърби с изпълнението и по превъзходен начин прати топката за втори път зад гърба на Георгиев, за да зарадва зрителите на стадиона.

В идния кръг "бистришките тигри" гостуват на Етър, докато Септември приема ЦСКА на "Васил Левски".

Витоша Бистрица - Септември София 2:1

0:1 Борис Галчев (13')

1:1 Иван Вълчанов (75')

2:1 Ивайло Лазаров (89')

Витоша Бистрица: Християн Василев – Кристиян Узунов, Михаил Милчев, Тодор Гочев, Георги Купенов – Иван Вълчанов, Ивайло Лазаров – Георги Амзин, Петко Цанков, Григор Долапчиев – Даниел Кутев

Треньор: Росен Кирилов

Септември: Янко Георгиев – Александру Бенга, Иван Стоянов, Васил Добрев, Аласан Диаби – Борис Галчев, Александър Георгиев – Асен Чандъров, Яя Меледже, Ишмаел Байду – Крис Гади

Треньор: Николай Митов

Стадион: Витоша (Бистрица)

Съдия: Станислав Ставров (Велико Търново)