Отборът на Витоша Бистрица ще изиграе само една контрола на родна земя през зимата. Това ще стане още тази събота, 26 януари, когато „тигрите“ ще се изправят срещу Марица (Пловдив). Проверката с тима от Югоизточната Трета лига, предвидена да започне в 14:30 часа, ще се играе на стадион „Локомотив“ в пловдивския парк „Лаута“. 

Два дни по-късно момчетата на Росен Кирилов ще заминат на подготвителен лагер в Анталия, Турция. В южната ни съседка 11-ият в Първа лига ще изиграе четири контроли. Първата проверка на “тигрите” ще бъде два дни след пристигането им (30 януари), а съперникът повече от престижен - сребърният медалист в Премиер лигата на Беларус Шахтьор (Солигорск).

На 1 февруари Витоша ще срещне руския Факел, на 4-ти босненския Борац (Баня Лука), а на 7-ми - датския Фредерика. 

След завръщането си в България на 8 февруари отборът ще продължи да се готви на стадион „Академик“ зад х-л „Плиска“. До началото на пролетния дял на Първа професионална лига спортно-техническото ръководство на Витоша не е предвидило други контроли. На 16 февруари, събота, тимът на Росен Кирилов гостува на Ботев (Враца) в среща от XXI кръг на елита.

Двубоят на стадион „Христо Ботев“ започва в 12:30 часа.