Отборът на Витоша записа победа с 2:0 над закъсалия Верея в мач от 31:-ия кръг на Първа лига. На фона на показаното от двата тима, това бе най-малкият резултат, с който се отърваха гостите от Стара Загора. Домакините отбелязаха по едно попадение в двете части на срещата, но пропуснаха куп положения за гол.

Резултатът бе открит от Стефан Христов, който се разписа от дузпа, а резервата Григор Долапчиев оформи крайния резултат минути преди последния съдийски сигнал.

Днешния резултат не променя нищо във временното класиране за двата тима в Първа лига. Витоша остава на трето място в група А на втората осмица, докато Верея е четвърти.  

•Развитието на срещата минута по минута може да видите ТУК!•

•Вижте кой спечели приза за Играч на мача•

Мачът на стадиона в Бистрица очаквано започна с домакински натиск. Още от първата минута футболистите на Росен Кирилов взеха нещата в свои ръце и успяха да притиснат своя противник. След няколко удара към вратата на Кристиян Кацарев, още в 11-ата минута Витоша успя да стигне до дузпа.

Наско Милев бе съборен в наказателното поле от Велин Желязков, който действа доста неразчетено и блъсна футболиста на Витоша, който дори не бе с лице към вратата и нямаше как да отправи удар. В крайна сметка реферът Владимир Вълков посочи бялата точка,а никой от състава на Верея не протестира.

С изпълнението на 11-метровия наказателен удар се нагърби Стефан Христов, който стреля хладнокръвно, за да даде преднина на домакините.

След откриването на резултата събитията на терена не се промениха особено и домакините продължиха да бъдат по-активния тим, който създаваше интересните положения в мача.

Даниел Кутев пропусна отличен шанс да се разпише, след като реши да стреля акробатично след пас на Амзин, а малко по-късно Иво Иванов се отличи със солидна намеса, избивайки топката от краката на Стефан Христов, който преодоля вратаря и излизаше сам срещи опразнената мрежа.

Първият точен удар за тима на гостите дойде едва две минути преди края на първото полувреме, когато Денислав Станчев стреля по диагонала, но право в ръцете на Николай Георгиев.

През второто полувреме превъзходството на домакините бе още по-осезаемо. Възпитаниците на Росен Кирилов  създаваха положение след положение, но вратарят на гостите Кристиян Кацарев бе над всички.

Все пак резервата Григор Долапчиев съумя да преодолее вратаря на Верея две минути преди края. След разиграване от корнер топката стигна до нападателя, който овладя на границата на наказателното поле, необезпокояван от никой. Долапчиев стреля силно, Кацарев успя да докосне топката, но не и да я избие извън очертанията на вратата.

Така Витоша се върна на победния път след тежката загуба от Ботев Враца с 2:5 в миналия кръг, а Верея инкасира поредно поражение в елита.


ВИТОША – ВЕРЕЯ 2:0

1:0 С.Христов 12' (д), 2:0 Долапчиев 88'


Стадион: „Витоша”

Главен съдия: Владимир Вълков, гр. Пловдив


Витоша: 12 Николай Георгиев , 5 Венцислав Бонев, 6 Румен Гьонов, 7  Кристиян Кочилов, 10 Георги Амзин, 11 Даниел Кутев, 16 Радко Мутафчийски, 80 Лъчезар Котев, 96 Наско Милев, 94 Юлиян Попев, 99  Стефан Христов

Старши треньор: Росен Кирилов

Верея: 12 Кристиян Кацарев, 6 Иво Иванов, 5 Мидат Галбаев, 26 Веселин Весков, 33 Габриел Желязков, 10 Велин Желязков, 8 Бранислав Василиевич, 11 Денислав Станчев, 19 Божидар Христов, 7 Станислав Маламов, 3 Теофилос Коуроупис

Старши треньор: Иван Русев