Витоша Бистрица ще се опита да покаже развитие в играта си през новия сезон в Първа лига и да постигне повече победи от миналата година. Това заявиха наставникът на тима Росен Кирилов и неговият асистент Николай Христозов.

"Мисля, че подготовката на отбора върви по план. Вече сме в последната фаза, остават ни два контролни мача - утре играем с Ботев в Коматево и в петък със Струмска Слава. Другата седмица в петък откриваме първенството срещу Дунав в Бистрица. Всички задачи, които си поставихме за подготовката, успяхме да ги изпълни почти на максимум. Базовият лагер мина в Тетевен при перфектни условия, доволни сме. Удовлетворени сме и от контролите, които изиграхме. Привлякохме няколко нови играчи: Георги Купенов, Наско Милев, Ивайло Тодоров и Ивайло Климентов. Имаме още едно ново попълнение, което ще обявим тези дни", коментира Кирилов, който замени Костадин Ангелов начело на "бистришките тигри".

През миналия сезон Витоша постигна само една победа през редовния сезон и след това още една в баражите за оцеляване, което бе достатъчно на тима да запази елитния си статут, но Христозов вярва, че тази година победите ще бъдат повече. "Тази година се надяваме първата победа да дойде по-рано и да са няколко в първенството. Мисля, че сме добре подготвени. Радващото за нас е, че няма контузени футболисти. Момчетата доста сериозно тренираха. Абсолютно всички футболисти се раздадоха в тренировъчния процес. Мисля, че сме готови за началото на първенството. Целта ще бъде да покажем развитие спрямо миналата година и мисля, че ще се представим доста по-добре в първенството", сподели Христозов.