Елитният тим Витоша Бистрица публикува призив за помощ към футболиста Иван Тодоров, който се бори с карцином. От клуба добавиха още, че на предстоящото домакинство с Верея, ще се продават специални тениски на стойност 30 лв., а приходите от нея отиват в кампанията за помощ. 

Ето и какво написаха "тигрите":

"Когато преди няколко дни публикувахме снимка на момче във футболен екип, вземащо глътка въздух с вода в ръка след изморителен двубой на терена, текстът към нея гласеше следното: "Непримиримостта пред загубата е верният път, който всеки един трябва да извърви, за да достигне до крайната цел, а именно – победата!" 

"Тези думи не са на някоя световно известна личност, а на едно обикновено момче от София, това от снимката. Иван Тодоров много пъти е изживявал триумфа от победата на футболния терен, но днес, в най-големия си мач – този за своя собствен живот, трябва да се изправи лице в лице с най-коварния си съперник до момента - рака. Едва на 34, загубил по-рано тази година, отново заради него, и двамата си родители, младият мъж е диагностициран със злокачествен лейомиосарком на костта и меките тъкани." 

"Специалистите у нас му дават гаранция за живот, но на каква цена – ампутация на крака. Иван е убеден да се бори докрай за здравето и пълноценното си съществуване, неразделна част от което са чаровната му съпруга и прекрасната им дъщеря. Победата над болестта може да бъде извоювана в Турция, където тесни специалисти в областта на онко-ортопедията и травматологията му дават шанс да спаси своя крак чрез тежка и много сложна по естеството си операция." 

"За да бъде извършена тя обаче, Иван се нужда от 50 000 евро – сума, непосилна в момента за него и семейството му. Редица близки и приятели, спортисти, знайни и незнайни хора с големи сърца се отзоваха и вече подкрепиха и морално, и финансово Ванката. Витоша Бистрица също застана зад своя приятел и към оказаната му до момента морална помощ, добави и финансова такава." 

"В допълнение към това, по време на предстоящия следващия четвъртък двубой с Верея в Бистрица, на цена от 30 лева ще се продават специално направени за случая тениски в подкрепа на Иван, като събраните от продажбата средства отново ще отидат за неговото лечение." 

"Приканваме всеки един, който има възможност, да се отзове и подкрепи Ванката, за да може отново да го виждаме щастлив и любящ до семейството си и във вихъра си на футболния терен", написаха от Витоша и публикуваха как може да се помогне финансово.  

Номер на банковата сметка, по която ще се набират средства в български лева: 

IBAN: BG86CECB979010B6433100 
BIC: CECBBGSF 
в Централна Кооперативна Банка. 
PayPal: paypal.me/ivantodorovv 
ivtodorovv@abv.bg