Отборът на Витоша Бистрица продължава подготовката си за пролетния дял в Първа професионална лига. И тази седмица "тигрите" се готвеха на стадион "Академик" зад бившия хотел "Плиска", който вече се стопанисва от бистричани. 

Футболистите на Росен Кирилов проведоха тази сутрин поредното си занимание, а утре ще почиват. От понеделник играчите в зелено ще подновят тренировки в столицата, като на 26 януари, събота, ще изиграят и първата си контрола - срещу Марица Пловдив.

Два дни след спаринга с тима от Югоизточната Трета лига Витоша ще замине на подготовка в Турция. В южната ни съседка 11-ият в Първа лига ще изиграе четири контроли.

Първата проверка на "тигрите" ще бъде два дни след пристигането им (30 януари), а съперник е сребърният медалист в Беларус Шахтьор Солигорск. На 1 февруари Витоша ще срещне руския Факел, на 4-ти босненския Борац Баня Лука, а на 7-ми - датския Фредерика.

Бистричани се завръщат на родна земя на 8 февруари, петък, като до началото на шампионата ще се готвят в столицата. В първия си официален двубой за 2019 година воденият от Росен Кирилов отбор гостува на Ботев Враца.