Третодивизионният Витоша Бистрица ще започне подготовка за втория полусезон в Югозападната Трета лига на 10 януари. Тигрите най-вероятно ще проведат подготовката си изцяло в София, като за момента лагер не е планиран.
Старши треньорът на тима Николай Христозов е планирал пет контролни срещи.

Първата е на 22.01. срещу отбора на Гранит Владая, също отбор от Югозападната Трета лига. Следващите проверки са на 26.01 срещу юношите (старша възраст) на Славия, а на 5.02. Витоша ще се изправи срещу Пещера Галата - отбор от Северозападната Трета лига. На 9.02 противник ще бъде Сливнишки Герой, а на 12.02 - Спортист Своге като последен тест преди рестарта на Шампионата.

След силния есенен полусезон тимът е на 4 точки от първото място и е мотивиран да се подготви добре и да покаже най-доброто през пролетта. Старши треньорът Христозов каза, че ядрото на отбора най-вероятно ще се запази. Младите играчи от школата бързо се приспособиха към мъжкият футбол, а в комбинация с опитните играчи отборът тепърва ще разгърне потенциала си, вярват в спортно-техническия щаб на "тигрите".