Арда отстъпи с 1:2 от Витоша Бистрица в последната си контрола от лагера в Боровец. Срещата се игра на ст. „Искър“ в Самоков.
 
Възпитаниците на Александър Тунчев откриха резултата още при първата сериозна атака. Ласана Ндайе откри, засичайки центриране от ляво. Няколко минути след това новото попълнение Анатолий Господинов спаси опасен удар от далечно растояние. В 23-ата минута Слав Петков отправи далечен опасен удар, но топката попадна право в ръцете на противниковия вратар.
 
Капитанът за Арда в тази среща Румен Руменов също се опита да се разпише с далечен удар в 31-ата минута. Малко преди края на първото полувреме Георги Атанасов засече топката с глава след центриране на Джунейт Али, но до промяна на резултата не се стигна.
 
След почивката играчите на Арда продължиха да държат топката и да контролират играта като създадоха няколко положения. В 73-ата минута Деян Христов с удар от границата на наказателното поле възстанови равенството, а в самия край Радослав Илиев бе точен за крайния резултат Арда – Витоша Бистрица 1:2.
 
Това бе последна контрола на Арда в Боровец, а на 2 юли от 18:00 ч. тимът ще изиграе последната си проверка преди старта на efbet Лига срещу Родопа Смолян. Двубоят е на Арена Арда, а в 17:30 официално ще бъден представен целия отбор за новото първенство.