Даниел Кутев е един от важните футболистите на Витоша Бистрица от началото на сезона. Той е и единственият играч на тима, който има два гола в един мач от Първа лига.

За предаването "Преди кръга" Кутев разказа за началото на кариерата си, за престоя в Ботев Пловдив и как се чувства във Витоша.

Началото е с Родопа Смолян във В група. "За мой късмет беше доста добра В група тогава - Ботев, Нафтекс, доста именити отбори от А група бяха в тази група. Представих се добре, после отидох да си пробвам късмета в Гърция. Играх в едно местно отборче, след една година и добри изяви ме взеха в А група. После играх малко в Ботев Пловдив, не се развиха добре нещата, но такъв ми е бил късметът и съм много щастлив, че дойдох във Витоша."

"Всичко е идеално, много съм щастлив в отбора, тренировъчният процес протича перфектно. Имаме страхотен колектив и резултатите са налице. Просто обичам да играя футбол, чувствам се шастлив, когато играя футбол, винаги играя за победа, срешу когото и да играем."

А изненадан ли е от перфектното начало на сезона? "Не съм много изненадан от това, което се случва. Миналата година не бяхме толкова свикнали към живота в А група, по нищо не отстъпваме на другите отбори, непремирими сме, играем докрай за победа, видяхме как се спасихме."

Кутев не изключва и възможността Витоша да остане в Първата шестица и за плейофната фаза: "Защо не? Мисля, че отборът не е лош и може да изненадаме всички."

Офанзивният футболист очаква с нетърпение и двубоя с бившия му тим Ботев. "За мен няма значение срещу кой играя, дали са Ботев, дали Лудогорец няма значение. Нямам нищо пртив отбора на Ботев, напротив, много ги уважавам, имаме респект, но излизаме да бием."